Инфлуенс маркетинг
Инфлуенс маркетинг

Най-надеждната реклама идва директно от хората, които познаваме и се доверяваме.
Oсем от всеки 10 души в световен мащаб (83%) казват, че напълно или в известна степен се доверяват на препоръките на приятелите и семейството. Две трети от тези осем (66%) казват, че вярват на потребителските мнения, публикувани онлайн.

3 причини как инфлуенс маркетинга е полезен за Вашата марка

Един от основните акценти в седмицата на социалните медии в Ню Йорк тази година беше нарастващото значение на инфлуенс маркетинга и как той помага на маркетолозите да достигнат целевата си аудитория по по-ефективни, автентични и достъпни начини. Нека видим как той би могъл да бъде “Game Changer” за марката ви:

1. ИЗГРАЖДА ДОВЕРИЕ В ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

Ключът към постигането на това е изграждането на автентични взаимоотношения с клиента през инфлуенсъри и създаване на висококачествено съдържание, в съответствие с цялостната стратегия на марката.

2. ЗАОБИКАЛЯ БЛОКИРАНЕТО НА РЕКЛАМИ

Средният потребител е изложен на 3000 реклами на ден и не е възможно да ги обработи всички, което води до по-ниско припомняне на маркетинговите съобщения. През 2016 г. 47% от онлайн потребителите използват технологията за рекламни блокове в отговор на недоволството си от дигиталната реклама. Инфлуенс маркетинга заобикаля тези недостатъци, като предоставя изключително видимо и подходящо послание от доверен източник.

3. ОТГОВАРЯ НА МАРКЕТИНГОВИТЕ ЦЕЛИ ЕФЕКТИВНО И ДОСТЪПНО

Инфлуенс маркетингът може лесно да бъде анализиран чрез използването на уеб проследяване и съсредоточаване върху по-задълбочено следене на аудиторията. Пример за това са ангажираност, коментари и настроения, както и кликвания и импресии. Освен това той генерира повече от два пъти повече продажби, от тези реализирани в следствие на банерна реклама. Клиентите имат 37% по-висока степен на задържане от другите канали за онлайн популяризиране.
Инфлуенс маркетинга се разширява бързо, като 70% от марките увеличават си бюджет за дигитален маркетинг през следващите 12 месеца.

Примерни кампании за известни марки

100 000+

Импресии

50+

Поста

11.2%

Engagement rate (при средни стойност 2-4% )

+480%

Възвращаемост на инвестицията

20 000+

Импресии

20+

Поста

9.6%

Engagement rate (при средни стойност 2-4% )

+200%

Възвращаемост на инвестицията

Част от нашите профили