Инфлуенсър маркетинг в социалните медии: всичко, което трябва да знаете


Вероятно знаете, че една от най-ценните форми за реклама е препоръката (word-of-mouth). Влияе от 20 до 50 % на решенията за покупка. В края на краищата, потенциалните клиенти са много по-склонни да приемат препоръки от човек, който уважават и вярват, отколкото от реклами или друг тип ПР корпоративни съобщения.

В новия дигитален свят препоръката се простира далеч отвъд препоръките на приятелите и семейството. Всъщност, изследване на Twitter показва, че 49% от потребителите търсят насоки за покупка от социалните медии, а 20% твърдят, че един Tweet един Инфлуенсър ги е накарал да споделят собствената си препоръка за продукт. Още по-важно за търговците, почти 40% от потребителите на Twitter съобщиха, че са направили покупка като пряк резултат от Tweet от Инфлуенсър.

Според проучване на Mediakix обемът, който различните марки харчат за Инфлуенсъри в Instagram е над 1 милиард долара годишно. В тази статия ще минем през основното, което трябва да знаете за Инфлуенсър маркетинг  – от стратегията и съветите до инструментите, които можете да използвате, за да увеличите резултатите на кампаниите, които провеждате.

 

Какво е Инфлуенсър в социалните медии?

Инфлуенсърът е просто човек, който има влияние върху другите. Един Инфлуенсър в социалните медии е този, който упражнява влияние чрез социалните медии. Формата на влияние може да  бъде разнообразна – двама Инфлуенсъри не са едни и същи. Официалните публикации на знаменитостите бяха оригиналната форма на Инфлуенсmarketing-a. Но в дигиталната епоха на онлайн връзката обикновените хора станаха онлайн “знаменитости” с мощно влияние и много последователи в социалните медии, особено в някои пазарни сегменти.

Всъщност,в проучване на американските тийнейджъри, проведено за Variety миналата година, установи, че създателите на YouTube са взели осем от първите 10 места в проучване на Инфлуенсър, измествайки традиционните знаменитости като музиканти и филмови звезди.

Може би никой не олицетворява понятието за Инфлуенсър в социалните медии повече от DJ Khaled, когото The Washington Post наречен “Кралят на Snapchat”. Неговите 6 милиона Snapchat последователи го правят очевиден избор за марки, които не могат (все още) да имат силен Snapchat присъствие на собствените си акаунти.

Когато фирма LVCVA от Лас Вегас дебютираха в социалната мрежа, те купиха мрежата на DJ Khaled, което донесе повече от 350 000 показвания само през първите два дни.

Как да включите Инфлуенсър в стратегията си за социални медии?

Помислете за Инфлуенсър маркетинга, като просто още една стрелa в колчана. Макар че това е различен подход от бранд съобщенията. Вашите кампании с Инфлуенсъри трябва все още да се приведат в съответствие с цялостната ви стратегия за съдържание и марката, така че да подобрят като цяло отношението към вашата марка.

Разширете обхвата и насочете съобщението си чрез Инфлуенсър канали.

В много случаи ще използвате Инфлуенсър маркетинг  , за да разширите обхвата на потребителите, до които ще стигне съобщението на марката ви, като работите с Инфлуенсъри,  като създавате или поддържате съдържание, което те ще публикуват чрез собствените си социални медийни канали. Това ви дава възможност да ползвате базите на някой друг, за да достигнете до по-широка аудитория и да спестите усилия за достъп до нова аудитория,  която никога няма да достигнете чрез собствените си социални медийни профили.

Например Националният борд за свинско месо се е свързал с латиноамериканските медийни Инфлуенсъри в кампанията си #sabrososmomentos, за да насърчи испанските американски семейства да сервират повече свинско месо на семейни събирания през целия ваканционен сезон. Кампанията е насочена към конкретен специфичен сегмент, който би било сериозно предизвикателство да се достигне чрез собствени медийнии канали.

How to Share With Just Friends

How to share with just friends.

Posted by Facebook on Friday, December 5, 2014

 

Този видеоклип, публикуван от Инфлуенсърите на Los Pichy Boys на 18 октомври, вече има повече от 340 000 показвания.

 

Увеличете доверието с Инфлуенсър съобщения на собствените си канали.

Можете също така да наемете Инфлуенсъри, които да публикуват съдържанието, което споделяте и дистрибутирате по свои собствени канали. Например както направи  компания за дрехи ThreadBeast, когато създаде серия от реклами в Facebook с Инфлуенсъри като Nightwing2303 unboxing ThreadBeast.
Your Website Title

How to Share With Just Friends

How to share with just friends.

Posted by Facebook on Friday, December 5, 2014

 

Само проверете гледанията на този видеоклип във Facebook: 3,4 милиона! Плюс това, той събра още 200 000 показвания на канала на Nightwing2303 в YouTube. Кампанията насочи 18- до 24-годишни мъже в САЩ с интерес към хип-хоп или streetwear марки и доведе до 36% увеличение на честотата на CTR.

Кампания през Facebook приключи през юли, но компанията все още работи с Инфлуенсърни. Nightwing2303 публикува в YouTube нов видеоклип в началото на месеца.

Придобиването на социални медии, подобно на примера на DJ Khaled по-горе, е друг ефективен начин да се възползвате от последователите на Инфлуенсър и да популяризирате свои собствени канали, за да изградите своя собствена основа.

Как да намерите подходящия Инфлуенсър за кампанията си?

Преди да достигнете до потенциален Инфлуенсър на социалните медии, трябва да помислите за УДР:

 • Уместност: Инфлуенсър споделя съдържанието и има мрежа от последователи, които са от значение за вашия бизнес и са в конкретния пазарен сегмент, в който искате да се насочите.
 • Достигане: Броят на хората, които бихте могли да достигнете чрез базата последователи на Инфлуенсър, ако им изпратите съобщение ще донесе стойност на вашия бизнес.
 • Резонанс: потенциалното ниво на ангажираност, което Инфлуенсър може да създаде с аудитория, която е ценна и подходяща за вашата марка.

 

Когато определяте дали един Инфлуенсър е подходящ за УДР , ще трябва да си зададете няколко важни въпроса.

На кого се опитваш да повлияеш?

Повечето маркетолози нямат проблем да излязат на високо ниво на този въпрос: Вие се опитвате да повлияете на вашите клиенти, потенциалните нови клиенти перспективи и на по-широк кръг от потребители извън около таргет групата. Но Вашата Инфлуенсър кампания не може да бъде всичко за всички хора: както във всички видове маркетингови стратегии кампанията трябва да има ясна цел и фокус аудитория.

Може би се опитвате да повлияете на хора, които работят в определена длъжност – социални медийни специалисти или мениджъри на общности, които например всеки ден прекарват значителни периоди от време в социалните медии. Или може би целта ви е да повлияете на лицата, вземащи решения, в конкретни вертикални, може би правителствени или финансови лидери, които са склонни да поставят дълбоко доверие в препоръките от своята партньорска мрежа. Или може да се опитвате да насочите към конкретен потребителски сегмент, като Z поколението, които искат да купят първия си дом.

Това са три много различни групи и една ефективна маркетингова стратегия с Инфлуенсър изисква да говорите с правилните хора, използващи правилните инструменти (и в този случай правилните Инфлуенсър-и), точно както правите във всички други маркетингови дейности.

Разглеждайки много специфична маркетингова ниша, например, неотдавнашно проучване на фирма за връзки с обществеността MWWPR установи, че Инфлуенс маркетингът е най-ефективният начин за реклама на спиртни напитки на Z поколението, заедно със спечелените потребители. Според доклада 54% от Z поколението споделят марково съдържание от компаниите за спиртни напитки, когато е публикувано от Инфлуенсър, а 93% обикновено опитват новa алкохолна напитка, след като някой им я препоръча. За всяка марка за алкохол, която иска да има потребители от Z поколението, тези факти не могат да бъдат игнорирани.

Кои са вашите клиенти, потенциални клиенти и имате ли „фен клуб”?

За маркетолозите основното изискване за истинско влияние е доверието. Вашата аудитория трябва да се довери и да уважава мнението на Инфлуенсър, с които си партнирате. Без компонента на доверието, всяко вдигане на резултатите ще бъде несъществено и ще е трудно да видите осезаем резултат от вашите усилия.

Имайки ясна представа за това, на кой точно се опитвате да повлияете, направете допълнителна стъпка, като намерите ключови лидери, на които вашата аудитория вече гледа като източници на смислена информация. Тези хора вече са Инфлуенсъри партньорството с тях може да доведе до истинско въздействие.

Имайте предвид, че демографските данни на вашата аудитория играят важна роля при определянето кои Инфлуенсъри ще бъдат най-надеждните на вашия пазар. Данните от Twitter показват, че хората на възраст 45 години и повече гледат по-традиционните известни личности, докато Z поколението предпочитат създателите на цифрово съдържание.

Насочвайки този хилядолетен пазар, Contiki използва Инфлуенсър маркетинг в продължение на пет години чрез своята серия #RoadTrip, която хоства групи от звезди в YouTube, които следват континентални маршрути по целия свят. Някои видеоклипове, подобно на създадения от влиятелите Джеси и Джеана (BFvsGF), създадоха повече от един милион показвания (да не говорим за повече от 125 000 харесвания).

Може би не е изненадващо, че след 2015 RoadTrip за Югоизточна Азия, Contiki реализира 175% увеличение на собствената си аудитория в YouTube и 25% увеличение на трафика към азиатските екскурзии онлайн. Когато канадските мениджъри по продажбите на Contiki посетили различни университети страната, те чуха от поне един човек всеки ден, който спомена, че е научил за марката за пътуване чрез любимия си YouTube. Кампанията помага на Contiki да спечели наградата Skifties за най-добра марка за пътуване в YouTube и наградата British Travel за най-добро използване на социалните медии.

 

Добрите практики Инфлуенс маркетинг

Влиятелите придобиват все по-голямо значение в света на социалните медии и те очакват да бъдат признати за стойността, която носят на вашата марка. Ето някои ключови начини да се уверите, че изграждате връзки с Инфлуенсъри, които да са от полза в дългосрочен план.

Свържете се бавно

След като идентифицирате Инфлуенсър на социалните медии, с който искате да се ангажирате, стартирайте процеса на комуникация, като достигнете чрез съдържанието, което вече споделят, и разговорите, които вече започват или водят. Twitter чат е чудесен начин да направите това. Ако знаете, че потенциалният Инфлуенсър е домакин на чат в Twitter, не забравяйте да маркирате датата и да участвате. Ако имат блог, коментирайте своите публикации в блога, за да покажете, че всъщност четете съдържанието им.

След като започнете да създавате отношения, връзката може да се развие в едно взаимно изгодно партньорство. На тази бележка …

Създайте стойност на партньорството

Като маркетолог, вие вероятно сте съсредоточени върху стойността, която Инфлуенсърите  могат да осигурят на вашата марка, а не обратното. Но за да се създадат значими и трайни взаимоотношения, Инфлуенсърите трябва също да извлекат полза от партньорството с вашата марка – а не само под формата на студени, твърди пари (въпреки че това винаги помага).

“Стойност” означава не само финансова компенсация; Това просто означава, че възприеманата полза от партньорството е еднакво важна както за вас, така и за Инфлуенсър. Това може да включва размяна на съдържание, представяне в уникална общност или някакъв вид продуктово изложение, но винаги имайте предвид, че взаимната стойност ще бъде основният двигател на дългосрочните взаимоотношения  с Инфлуенсър.

Търсете съответствие и близък тон

Когато избирате Инфлуенсър и подходяща пазарна ниша, трябва да намерите някой, който произвежда съдържание със сходен вид и усещане, и чийто тон е подходящ за начина, по който искате да представите своята марка на потенциални клиенти. Това ще направи много по-лесно за марката и Инфлуенсър да споделят и да си сътрудничат, без да създава разминаване в социалните медии на която и да е страна.

Всеки Инфлуенсър  работи усилено за собствената лична марка и няма да приеме сделка, която не съответства на неговото представяне. Ако дадете на Инфлуенсър творческа свобода е много по-лесно, когато знаете, че съдържанието ще „пасне“ на вашето. Комбинирането на вашите усилия с Инфлуенсър създава най-добрите резултати ( data from Twitter –   само представянето на марката Tweet увеличава с 2,7 пъти действията за покупка, но с участие и на Инфлуенсъри се вдига до 5,2 пъти.

Измерете резултатите

Инфлуенсърите в социалните медии трябва да са в състояние да предоставят аналитични и подробни отчети за активността на последователите по време на проекта. Винаги изисквайте да проследите записаните линкове. Това може да е трудно, тъй като 47% от анкетираните в едно скорошно проучване заявяват, че доказването на стойността на техните маркетингови кампании като Инфлуенсърs е най-голямото им предизвикателство за измерване. Hootsuite ви позволява да измервате успеха на кампаниите, като проследявате споменавания на маркерите или campaign hashtags, съдържащи маркери или кампании.

Не забравяйте, че маркетинговият маркетинг е един от най-актуалните онлайн маркетингови тенденции, но въпреки това преди да стартирате е добре да направите своето проучване, за да гарантирате, че усилията ви съответстват на цялостната маркетингова стратегия.  Задължително е да тествате и проследявате резултатите, за да подобрите представянето по време на кампанията.

 

8 Инфлуенсър маркетингови инструмента

Списък с маркетингови инструменти, които да ви помогнат да намерите Инфлуенсъри, с които да си сътрудничите, и да проследявате успеха на кампаниите си.

 1. Шаблон Инфлуенсър strategy template

Престанете да преследвате онлайн личности, които имат малко влияние върху целевата аудитория. Тази таблица ще ви помогне да очертаете маркетинговата стратегия и да вземете информирано решение.

 1. Followerwonk (безплатен инструмент) Followerwonk (free tool)

Този инструмент от Moz улеснява намирането на подходящи влиятели върху Twitter по тема и местоположение. Използвайте го, за да създадете списък с потенциални Инфлуенсър, с които да се ангажирате и да си сътрудничите. Pro съвет: Създайте списък create a Twitter list с Twitter за тези хора за лесно търсене.

 1. Hootsuite (безплатен инструмент) Hootsuite (free tool)

Можете да използвате потоци от търсения с Hootsuite, за да откриете Инфлуенсърs, като наблюдавате разговорите, свързани с вашата индустрия. С кого се занимава целевата ви аудитория? Чието съдържание споделя? Тези хора имат влияние, което може да помогне на вашата марка да разшири обхвата си.

След като имате набор от Инфлуенсъри, които можете да следвате, можете да ги добавите в Twitter списък и да ги запазите, за да проследявате лесно какво споделят и с кого се занимават – научете се от най-добрите.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/sIjUfy6ysK8?ecver=1″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

 1. Demographics Pro за Twitter (безплатен инструмент) Demographics Pro for Twitter (free tool)

Използвайте този инструмент, за да определите дали аудиторията е подходяща за вашата марка. Приложението ще ви даде подходящи данни за интересите на потребителя, както и средна възраст, доходи, местоположение, харесвания, интереси и професия.

 1. TrendSpottr приложение за InstagramTrendSpottr for Instagram app

Намерете най-популярните тренд снимки, видеоклипове и Инфлуенсъри за всеки маркер или тема с TrendSpottr за Instagram. Приложението улеснява свързването с ключови Инфлуенсърs, преглеждайте тенденциите в hashtags, избирайте от списък с популярни маркери и лесно споделяйте тенденции в социалните си мрежи.

 1. Streamview за InstagramStreamview for Instagram

Намерете местни Инфлуенсърs  в Instagram, които публикуват във вашия район (или област, която решите да следвате). Можете да следите за местоположения и hashtags или да комбинирате думите за търсене за напреднали слушания.

 1. UTM параметри (безплатен инструмент) UTM parameters (free tool)

Тези кратки текстови кодове могат да бъдат добавени към URL адрес за проследяване на важни данни за посетителите на уебсайта и източниците на трафик. Създайте ги, за да могат вашите Инфлуенсъри да ги използват, когато споделят съдържание в социалните медии. Така ще можете да проследите колко ангажираност получава кампанията.

Използвайте таблото за управление на Hootsuite, за да създадете UTM параметри в няколко прости стъпки. След това можете да споделяте връзките с вашия влиятел на социалните медии или лесно да го добавите към публикациите си.

Разгледайте  How to Use UTM Parameters to Track Social Media Success, и научете повече за това средство.

 1. Pixel на Facebook (безплатен инструмент) Facebook’s Pixel (free tool)

Както обясняваме в публикацията ни The Facebook Pixel: What It Is and How to Use It “Facebook Pixel: Какво представлява и как да го използвате”, този инструмент улеснява проследяването на реализациите от реклама във Facebook, оптимизирането на рекламите въз основа на събраните данни, изграждането на целеви аудитории за бъдещи реклами и ремаркетинг на клиенти (хора, които вече са предприели някакви действия на уебсайта Ви).

Ако маркетинговата стратегия за влияние включва компонент за рекламиране в Facebook, можете да използвате възможностите за ремаркетинг на пиксели, за да разширите обхвата на влияние и да се свържете с нова и подходяща аудитория. Разгледайтеour step-by-step guide  ръководство стъпка по стъпка, за да научите как да поставите тактиката да работи в следващата кампания.

 

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ В УЕБСАЙТА www.revtag.com

МОЛЯ, ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С НАСТОЯЩАТА ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИ ДАННИ ПРЕДИ ДА ОСЪЩЕСТВИТЕ ДОСТЪП ДО УЕБСАЙТА. АКО НЕ СТЕ СЪГЛАСНИ С НЯКОЕ ОТ УСЛОВИЯТА, НЕ ПОСЕЩАВАЙТЕ УЕБСАЙТА И НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ПО КАКЪВТО И ДА Е НАЧИН НАШИТЕ УСЛУГИ.

„РевТаг” ООД е рекламна агенция за инфлуенс маркетинг основан на използването и разпространението на авторско съдържание, създадено от влиятелни личности, за целите на определени рекламни кампании, възложени на „РевТаг” ООД от различни рекламодатели.

Агенцията е юридическо лице – търговско дружество със седалище и адрес на управление: гр. София 1700, район „Студентски“ ул. „Проф. Д-р Иван Странски“ № 7, ет. 1, ЕИК 204402621, официална интернет страница: www.revtag.com

„РевТаг” ООД и Вашите лични данни:

Защитата на личните данни на всеки гражданин е от изключителна важност за „РевТаг” ООД. Именно поради тази причина са предприети необходимите технически и организационни средства за защитата им, част от които е и настоящата политика по защита на личните данни.

Политиката по защита на личните данни в „РевТаг” ООД е изготвена и се основава на  действащото законодателство в Европейския съюз и Република България. Настоящата политика представлява неизменна част от нашите Общи условия за използване на уебсайта www.revtag.com

С достъпа, разглеждането, регистрацията, използването по какъвто и да е начин на услугите, функциите и ресурсите в уебсайта, Вие потвърждавате, че сте запознати, разбирате смисъла и значението и приемате да сте обвързани с настоящата политика. Осъществявайки достъп до уебсайта и услугите, Вие изразявате своето изричното съгласие да събираме, получаваме, записваме, организираме, съпоставяме, обновяваме, променяме, извличаме и по друг законосъобразен начин да обработваме, използваме и споделяме Вашите лични данни съгласно настоящата политика.

Използването на уебсайта, на неговите услуги, функции и ресурси изисква съгласие за приемането на настоящата политика. Достъпът до настоящата Политика е постоянно активен на следния адрес: http://www…………………….

Какво се разбира под „лични данни“ и „обработване на лични данни“?:

„Лични данни“ са всяка информация, с която едно физическо лице може да бъде идентифицирано пряко или косвено по един или повече признаци, характерни за личността – като например: име, идентификационен номер /ЕГН/, данни за контакт – местонахождение/пощенски адрес, телефонен номер, email адрес, онлайн идентификатор /IP адрес/ и др. Тези признаци може да са част от физическата, физиологичната, генетичната, психическата, умствената, икономическата, културната или социална идентичност на физическото лице.

„Обработване на лични данни“ е съвкупността от действия, извършвани с лични данни или набор от лични данни като събиране, записване, организиране, структуриране, съхранение, адаптиране или промяна, извличане, консултиране, употреба, разкриване чрез предаване, разпространяване или друг начин, по който данните стават достъпни, подреждане или комбиниране, ограничаване, изтриване или унищожаване.

Защо обработваме Вашите лични данни ?:

Основната цел, за която се извършва обработване на лични данни на физически лица, е идентифицирането им по безспорен начин, във връзка с осъществяването на предмета на дейност и функциите на „РевТаг” ООД – препоръчана реклама, основана на използването и разпространението на авторско съдържание, създадено и публикувано в социалните мрежи от влиятелни личности, за целите на определени рекламни кампании, възложени на „РевТаг” ООД от различни рекламодатели.

Най-често ще използваме Вашите лични данни, когато трябва да изпълним договорът, който сме сключили или предстои да сключим с Вас. Ние обработваме горепосочената информация за пълното и точно изпълнение на съвместния ни договор, за подобряване на нашите услуги, съобразно нашите законни права и интереси.

Какви лични данни събираме и обработваме ?:

Платформата Ви предлага възможността да създадете свой профил на сайта www.revtag.com включващ инструменти, посредством които да можете да получавате и приемате задания в профила за участия в инфлуенс кампании.

За да регистрирате своя профил на инфлуенсър, ще бъдете задължени да създадете потребителски акаунт съдържащ определени информационни данни, които трябва да са точни и актуални. При създаването на профил следва да предоставите своите:  име, презиме и фамилия; email адрес; телефон; адрес и ЕГН (само при сключване на договор). Тези регистрационни данни се използват  от нас, за да предоставим нашите услуги в съответствие с Общите ни условия.

Използваме Вашия имейл адрес и мобилен номер (чрез SMS, Viber и др.), за да Ви направим предложения и препоръки за нашите рекламни кампании, които може да Ви интересуват.

Всеки профил е за лична употреба и всеки идентификационен номер (или парола) на профила може да бъде използван само от Вас. Не можете да разпространявате или прехвърляте профила си или идентификационния номер  (паролата) на профила си, нито да предоставяте на трета страна право на достъп до Вашия профил или идентификационен номер (парола).

Не събираме лични данни, които: разкриват расов или етнически произход; разкриват политически, религиозни или философски убеждения; разкриват членство в политически партии или организации, сдружения с религиозни, философски, политически или синдикални цели;  се отнасят до здравето, сексуалния живот или до човешкия геном; се предоставят от потребители, ненавършили 16-годишна възраст, без съгласието на родителите или законните им представители.

Данни, които събираме автоматично:

Всеки път, когато посещавате уебсайта, ние автоматично събираме данни, свързани с Вашето устройство (като например модел на устройството, версия на използваните от Вас операционна система и браузър, както и IP адрес).

Когато използвате услугите на уебсайта е възможно да събираме и обработваме информация относно Вашето действително местоположение (гео-локация). Използваме най-различни средства за установяване на местоположение, включително IP адрес, GPS, точки за достъп до Wi-Fi и клетъчни кули.

Събираме информация относно интернет страници, които препращат към уебсайта, както и такива, към които препраща уебсайтът, дата и час на посещение, продължителност на посещението, скорост на зареждане на уебсайта, и други данни във връзка с Вашето взаимодействие с уебсайта.

Уебсайтът използва бисквитки. Бисквитките са малки текстови файлове, които се запазват на Вашия компютър или мобилно устройство, когато посещавате даден уебсайт. Те позволяват на уебсайта да запаметява Вашите действия и предпочитания (като например потребителско име, език, размер на шрифта и други настройки за показване) за определен период от време, за да не се налага да ги въвеждате всеки път, когато посещавате уебсайта или преминавате от една страница към друга. С помощта на бисквитки уеб сървърът може да запазва например предпочитанията и настройките на компютъра, мобилния телефон или друго устройство на потребителя, които данни автоматично се възстановяват при следващото посещение.

Ние получаваме Ваши лични данни от различни трети страни и публични източници:

конкретни технически данни и информация за рекламни кампании, в които участвате от доставчици на анализи като Google Аnalyitics, Facebook, Google и други подобни; публично достъпна, специализирана информация от доставчици на информация за търсене като публични онлайн каталози и директории; данни от профили в социални мрежи, когато осъществявате чрез тези профили изпълнение на договорните си отношения с нас или достъп до нашите услуги в платформата.

Принципи, от които се ръководим и които спазваме:

Вашите лични данни не се събират самоцелно и без ограничение. „РевТаг” ООД стриктно спазва основните принципи, въведени като задължителни при обработването на лични данни: законосъобразност, добросъвестност и прозрачност, целесъобразност и точност, пропорционалност, отчетност, цялостност и поверителност.

Какви са Вашите права:

При събирането и обработването на Вашите лични данни имате право на:

 • Информация относно обработваните Ваши лични данни и достъп до събраните за Вас лични данни;
 • Коригиране/попълване ако данните са неточни/непълни – по Ваша инициатива или по инициатива на служител в „РевТаг” ООД;
 • Изтриване на личните данни, при наличие на законови основания за това;
 • Ограничаване на обработването на Вашите лични данни от страна на „РевТаг” ООД, при наличие на законови или договорни основания за това;
 • Възражение спрямо обработването на личните Ви данни, при наличие на законови или договорни основания за това;
 • Право на защита по съдебен или административен ред, в случай, че правата Ви са били нарушени.
 • Можете да защитите Вашите права лично или чрез пълномощник като подадете писмено заявление до „РевТаг” ООД, по пощата, чрез лицензиран пощенски оператор или по електронен път, подписано с квалифициран електронен подпис.
 • Вашите лични данни се съхраняват при нас съобразно целта, за която са събрани и в законоустановените срокове.

 

Кога можем да разкрием Ваши лични данни ?:

„РевТаг” ООД прилага комплекс от мерки, за да защити Вашите лични данни от загуба, кражба и злоупотреба, както и от неоторизиран достъп, разкриване, промяна или унищожаване. Възможно е при предвидени от закона обстоятелства Вашите лични данни да бъдат разкрити. Например, при изрично съгласие от Ваша страна или при наличие на разрешение от Комисията за защита на личните данни, Вашите лични данни могат да бъдат предоставени на трети лица. Също така възможно е разкриване на лични данни, когато това е предвидено в закон, както и по искане на съда или на разследващи органи (органите на полицията, следствието, прокуратурата), а също и когато бъдат поискани от други държавни органи, когато е разрешено от закона. Възможно е, когато е необходимо или уместно, да бъдат предоставени Ваши лични данни за целите на националната сигурност или при възникнали проблеми от обществена значимост.

Къде съхраняваме Вашите лични данни и за какъв период?

Вашите лични данни, които събираме, се съхраняват на сървъри, намиращи се на територията на Република България.

Ние съхраняваме личните Ви данни за периода, в който сте регистриран активен потребител на уебсайта, докато се намирате в договорни отношения с нас или до преустановяване на услугите и/или на уебсайта.

В случай че сме Ви предоставили код (парола) за достъп до Уебсайта, Вие приемате и се съгласявате, че носите отговорност за защитата и конфиденциалността на този код (парола). В никакъв случай ние няма да поискаме от Вас да предоставите този код (парола) на други лица.

В случай, че желаете да заличите своя профил в уебсайта, личните данни, които се съхраняват за Вас, ще бъдат заличени без излишно забавяне.

Независимо от мерките, предприети за защита на Вашите данни, следва да бъдете информирани, че преносът на данни по Интернет или друга отворена мрежа никога не е напълно сигурен и съществува риск трети лица да осъществят неразрешен достъп до Вашите данни и да ги използват.

Действие на настоящата политика по защита на личните данни:

Публикуваната тук политика е приложима и валидна само за потребители на услугите на администратора, достъпни чрез уебсайта www.revtag.com . Тази политика не се прилага по отношение на други уебсайтове, социални мрежи, платформи или компании, които администраторът не контролира, но към които препращат или са свързани, директно или индиректно, предоставяните чрез уебсайта услуги и ресурси. Следва да бъдете информирани, че вички тези уебсайтове, социални мрежи, платформи или компании притежават собствена политика за защита на лични данни, както и че ние не носим отговорност за тях.

За повече информация относно политиката по защита личните данни в „РевТаг” ООД, сигнали, предложения и други въпроси можете да се свържете с рекламната агенция чрез електронен адрес имейл адрес: office@revtag.com

Длъжностното лице по защита на личните данни в структурите на „РевТаг” ООД е ……………………………………………………………………………, тел.:02/ ……………………….;

За местни въпроси, свързани със защитата на лични данни, Вашият местен надзорен орган е: Комисия за защита на лични данни адрес: София, 1592, бул. “Цветан Лазаров” 2, тел. +359 2 915 3580 Fax +359 2 915 3525, еmail: kzld@cpdp.bg Уебсайт: http://www.cpdp.bg/

Настоящата Политика е в сила от 25.05.2018г. и е в съответствие с изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година. Политиката е утвърдена със Заповед № 001 от 25.05.2018 г. на управителя на „РевТаг” ООД.

СЪГЛАСЕН СЪМ С УСЛОВИЯТА Не съм съгласен!